Erhvervs-livredderprøven

Erhvervslivredderprøven er for professionelle livreddere på Københavns Kommunes svømmehaller og friluftsbade

Tilmelding

Erhvervslivredderprøven er kun for livreddere i Københavns Kommune, og du skal være fyldt 18 år for at kunne komme i betragtning.

For dig der allerede er livreddervikar i Københavns Kommune:

Tilmeld dig træningskursus via Livreddertræning for vikarer i E&S. Når du er klar til prøven, kan du tilmelde dig via Erhvervslivredderprøver for vikarer. Koden får du af dit anlæg eller af den Bydækkkende Enhed.

For dig der er interesseret i at blive livredder i Københavns Kommune:

Prøven er kun for livreddere i Københavns Kommune, og du vil blive tilmeldt i dit ansættelsesforløb. Hvis du ønsker at arbejde som livredder på vores anlæg, kan du orientere dig om jobmulighederne på denne side:

Forberedelse til prøven

Vi anbefaler, at du har deltaget på et førstehjælpskursus hos Dansk Førstehjælpsråd (Dansk Røde Kors, Falck, ASF, Beredskabsstyrelsen), og at du har kendskab til:

  • forskellige bjærgemetoder
  • forskellige frigørelsesgreb
  • forskellige metoder til optagning
  • udførelse af hjertemassage
  • brugen af ilt
  • mekanismen i forbindelse med drukning
  • lokale sikkerhedsforanstaltninger, alarmeringsplaner og evakueringsplaner

Til prøven skal du vise, at du kan udføre genoplivning på to ud af tre alderstrin; 0-1 år, 1 år - pubertet og over pubertet. Vi henviser til de nye retningslinjer fra Dansk Førstehjælpsråd.

Beklædning

Prøven afholdes i almindelig arbejdsbeklædning. Du må ikke anvende svømmebriller eller andre hjælpemidler under prøven.

NB: Bemærk at samarbejdsproceduren omkring redningsrygsækken i videoen nedenfor ikke er den, der benyttes i de københavnske svømmebade. Den københavnske procedure findes i ”Links” længere nede.

Video Url

Bemærk, at når der afspilles videoen, kan en eller flere cookies fra tredjepart gemmes på din computer af udbyderen af videoen.