Header menu

Saunagus - hvor og hvornår?

Svømmehaller Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag
Bellahøj Svømmestadion   17:30   17:30 10:00 10:30
Emdrup Bad     17:30      
Frankrigsgade Svømmehal 18:30         13:00
Hillerødgade Bad og Hal 12:00     18:00    
Sundby Bad   18:00   18:00    
Valby Vandkulturhus     19:00   14:30  
Vesterbro Svømmehal 17:30          
Øbro-Hallen 17:30 18:30   16:00 12:30  

OBS: Fra juni 2019 vil der i Øbro-Hallen være saunagus to gange om ugen. Tiderne vil ligge fredag kl. 12.30 og ligge enten mandag kl. 17.30 eller tirsdag kl. 18.30.

Tilmelding til saunagus

Deltagelse i saunagus kræver, at at du booker en plads, køber en indgangsbillet til svømmehallen og betaler en tillægsbillet til gusen. Betaling for saunagus foregår i automaterne i svømmehallerne. Enkeltbilletter til gus kan findes under tillægsbilletter.

Booking af saunagus

  1. Opret dig først som bruger i vores webshop
  2. Herefter kan du booke en tid til saunagus

Du skal bruge samme brugerid og kodeord begge steder. 

Når du logger ind med din profil på automaten får du mulighed for at indløse betaling for gus.

Du skal være opmærksom på at, såfremt du ikke har afhentet og betalt for gus i automaten i den svømmehal gusen foregår 30 minutter før gusstart, vil din booking blive frigivet til andre.

Praktisk info

  • Kom minimum 30 minutter før gusen starter og medbring badetøj, håndklæde og vandflaske
  • Ved 4 tilmeldte eller derunder aflyses gusen. Vi forbeholder os ret til aflysninger ved personalemangel
  • Der er ingen faste pladser i saunaen med mindre man fx er gangbesværet. Det betyder, at vi fordeler de pladser vi har, og man tager sit håndklæde med sig, når vi går til pause så pladserne fordeles på ny efter hver spand
  • Særligt for Øbro-Hallen: Ledige pladser til saunagus vil blive lagt ud fredag kl. 10. 

Hvad er Saunagus?

Saunagus, ofte omtalt som "gus", er en terapiform som ved hjælp af varme og æteriske olier påvirker krop og sind. Den udføres af en dertil uddannet gus-mester som tilrettelægger forløbet, doserer olierne og fordeler varmen ved hjælp af et håndkæde. Ofte knyttes en historie eller fortælling til saunagusen. Gus-mestre har deres egen stil. Derfor kan det være meget forskellige oplevelser, man får alt efter hvilken gus-mester, som leder ens gus.

Saunagus varer ca. 60 minutter. De kører typisk i 3 sæt af stigende intensitet afbrudt af korte pauser, hvor man har mulighed for at køle sig af og indtage væske.

Det er begrænset hvor meget forskning, der er lavet om effekterne ved saunagus, men æteriske olier siges at have hver deres effekt - fra afslappende, rensende og opkvikkende. Nogle mener tillige, at gus stimulerer udskillelsen af affaldsstoffer gennem såvel huden som lever og nyrer, og at gus generelt styrker immunforsvarssystemet. De fleste som har prøvet gus rapporterer om efterfølgende afslapning og velvære.

De olier vi benytter til vores saunagus er alle 100% naturlige olier.