Header menu

Holdundervisning i Øbro-Hallen

BabyTeamet i Øbro-Hallen varetager undervisningen af babyer i vand

På ugebasis har BabyTeamet gennemsnitligt ca. 250 babyer under 1 år samt ca. 200 børn i alderen 1-3 år i bassinet deltagende med en forældre hver.
  
BabyTeamets grundstamme består af Vivian Jeppsson og Peter Heise. Disse to har henholdsvis været tilknyttet BabyTeamet og Øbro-Hallen siden 2002 og 2006. Begge er forældre til svømmere, der allerede som babyer ugentligt nød det våde element i et babybassin.

BabyTeamet bryster sig af hele tiden at være i udvikling og ikke se passivt til, mens udviklingen foregår ude omkring i verden. I forbindelse med BabyTeamets arbejde med forældre og babyer i vand, har de to ildsjæle deltaget ved både Nationale samt Internationale Konferencer siden 2005. Derudover har de været medarrangører af Den Nordiske Babysvømningskonference i 2012. Her deltog over 150 babyinstruktører og ejere af svømmeskoler fra hele Norden.  

Ud over Vivian og Peter er der oplært flere kompetente, vandglade, børneglade og super engagerede instruktører, der har været igennem Dansk Svømmeunions Babyinstruktør kursus og derudover er blevet oplært i BabyTeamets ånd og filosofi.

I 2017 vil det være Külli Sass (faste hold) og Eva Molin (vikar), der sammen med Vivian Jeppsson og Peter Heise vil danne BabyTeamet.
 
Der undervises generelt på alle hverdage. Der tilbydes undervisning i 2 bassiner. De små babyer under 1 år bliver undervist i svømmehallens 34 grader varme babybassin og for børnene der er ml. 1 – 3 år foregår undervisningen primært i vores skønne relaxbassin i underetagen (også 34 grader varmt). Sammenlagt tilbydes der undervisning på 67 hold om ugen for aldersgruppen 8 uger op til 3 år. 
 
Der er lavet en inddeling af alle holdene, således at man hele tiden er alders- og kompetencemæssigt nogenlunde på samme niveau.

Holdtype Alder Holdnavn
Nybegynderhold 2 – 4 mdr. Babysøstjerne
  5 – 7 mdr. Babysøhest
  8 – 11 mdr. Babykrabbe
Fortsættere (under 1 år) 6 – 8 mdr.  Babysæl
  9 – 12 mdr.  Babypingvin
Fortsættere (1-2 år) 12 – 15 mdr. Babyblæksprutte
  16 – 19 mdr. Babysøløver
  20 – 23 mdr. Babydelfiner
Fortsættere (2-3 år) 24 – 35 mdr. Baby-hval/krokodille/haj

Efter hver endt periode får man et flot diplom.

BabyTeamet tror på vigtigheden af, at det er forældrene, der har den nære kontakt til babyen/barnet og derfor er dem, der udfører øvelserne med de små. Derfor ser vi det som BabyTeamets fornemmeste opgave at instruere forældrene grundigt, således at babyerne/børnene er med på hvad der foregår og at der ikke bliver skubbet for meget eller for hurtigt på med at nå fra A til B.

Vores filosofi går på, at de små skal føle sig trygge og udvikle sig i deres eget pace, samtidigt med at vi blidt forsøger at coache forældrene ved at vise dem metoder/teknikker, hvormed de kan udfordre sig selv og barnet, samtidigt med at de hele tiden føler sig pakket ind i trygge rammer.